Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΥΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να παρέχει σε όλους τους πολίτες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Τα τελευταία 3,5 χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε πολλά, πρέπει να γίνουν όμως πολλά περισσότερα.
Όπως έως και σήμερα αγωνίστηκα σθεναρά από τη θέση του Αντινομάρχη για θέματα υγείας, έτσι και στο μέλλον θα αγωνίζομαι για ένα κράτος που θέτει στόχους και πολιτικές, έτσι ώστε:
• Η προστασία της υγείας να έχει τον πρωτεύον ρόλο και όχι μόνο τη διαχείριση της ασθένειας.
• Να εξασφαλίζει τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου οικονομικής η κοινωνικής θέσης.
• Να εξασφαλίζει το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής γιατρού.
• Να είναι αποκεντρωμένο σε προσωπικό και υπηρεσίες, να μην χρειάζεται ο πολίτης να επισκέπτεται τα μεγάλα αστικά κέντρα.
• Να είναι ολοκληρωμένο και να αξιοποιεί το σύνολο του ιατρικού σώματος προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο των ιατρών του δημοσίου.
• Να λειτουργεί ορθολογικά, με υπεύθυνη οικονομική διαχείριση και όχι με σπατάλες.
Θέλω να βεβαιώσω όλες τις Ημαθιώτισσες και όλους τους Ημαθιώτες ότι θα εργασθώ με υπερκομματική αντίληψη, με τόλμη και μεράκι έτσι ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί η δημιουργία στερεών βάσεων για ένα σύγχρονο και ασφαλές Σύστημα Υγείας στην Ημαθία, αντάξιο των απαιτήσεων του 21ου αιώνα.
Η Νέα Δημοκρατία σχεδίασε και εφαρμόζει ολοκληρωμένο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αυξήσουμε τις δυνατότητες πρόσβασης για τους πολλούς, και ειδικά για τους μη έχοντες, να περιορίσουμε τους χρόνους αναμονής, να καλύψουμε τις ανάγκες των πολιτών της Ημαθίας και όλων των περιφερειών, να αξιοποιήσουμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους πόρους που διατίθενται για την υγεία χωρίς σπατάλες.

Με τιμή
Γιάννης ΓκιουρτζήςΥπ. Βουλευτής Ημαθίας